Bilo da su šarene, jednobojne, sa prozirnim dodacima, pocjepane…helanke su omiljeni odjevni predmet mnogih dama. One ne žuljaju, udobne su pa ih mnoge djevojke često nose u najrazličitijim prilikama.

Ali, sa helankama morate biti oprezne. Morate paziti kako ih kombinujete, jer vrlo lako možete izgledati veoma neukusno. Ono na šta bismo vam prvo skrenuli pažnju jeste da dobro procjenite svoje tijelo. Ukoliko imate višak kilograma i vaše tijelo nije zategnuto – ne kupujte helanke.

Ne postoji ništa gore nego kad žena odjevnim komadom istakne višak na stomaku, butinama, kukovima. Ukoliko niste sigurne da će se svako okrenuti za vama kada prođete ulicom u helankama nemojte ih nositi.

Helanke nosite sa patikama samo ako ste krenule na trening ili u teretanu. Jedino tada ova kombinacija ima svoje opravdanje. Radije birajte ležernu obuću, poput ravnih sandala, baletanki, čizama. Tako ćete izgledati mnogo stilizovanije.

Kada nosite helanke trudite se da pratite moto – gore široko-dole usko. Nosite tunike, košulje i izbjegavajte pripijene majice, jer ćete izgledati kao da ste navukli ronilačko  odjelo.

Ne možemo a da se ne osvrnem na printove… Helanke sa printom žene rado nose. Međutim, dobronamjeran savjet – zaboravite na helanke sa tigrastim ili zebra printom. Ukoliko ste dama koja vodi računa o svom stilu, tigraste helanke nikako ne smiju da zauzmu mjesto u vašem ormaru. Ovakvi motivi na helankama svrstaće vas u određenu kategoriju djevojaka, pa ukoliko tu ne pripadate, naš je savjet da ih izbjegavate.