Kombinacija loše hrane, zgrčenih nogu i skupih avio karata ne zvuči baš najbolje, ali tokom putovanja avionom tu su i neki kul momenti koje vam dodatno uljepšaju zgodne stjuardese. Portal vivalifestyleandtravel je napravio listu najprivlačnijih svjetskih stjuardesa.

Najbolje na listi  kotiraju stjuardese avio kompanije Emirates. Njihov Instagram nalog je s razlogom jako popularan.

Na drugom mjestu su djevojke iz VietJet Airlines. Prošle godine ova avio kompanija je predstavila unforme za stjuardese koje su zapravo bikini i baš tada je njihova direktorka postala prva milijarderka u Vijetnamu. Stjuardese mogu da biraju da li će letjeti u bikiniju ili u standardnoj uniformi, ali s obzirom da sve izgledaju kao manekenke, nije ni važno šta nose.

Na trećem mjestu su stjuarti i stjuardese Air France. Uniforme im je dizajnirao Christian Lacroix, a obroke kreiraju kuhari koji su zaradili Michelin zvjezdice. Air France živi po svojim kulturnim stereotipima i niko se ne žali zbog toga. Putovanje sa njima je djelom lekcija iz francuskog šarma jer su i muškarci i žene koje rade u avionima prijatni, i imaju očaravajuć osmjeh.

Kako piše ovaj portal stujardese Air Serbia su podjednako divne kao one iz vremena JAT-a. Savjet plus je da pogledate njihov Instagram.

Na petom mjestu su djevojke iz Singapure Airlines. Njihove uniforme dizjanirala je modna kuća Balmain, a stjuardese iz ove avio kompanije imaju nadimak “devojke iz Singapura”.

(vivalifestyleandtravel)