Teritorijalna vatrogasna jedinica (TVJ) „ Travnik”  i Jedinica za podršku MUP-a SBK/KSB u okviru projekata „Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice „ već drugu godinu za redom daju svoj doprinos u realizaciji ovoga izuzetno značajnog projekta koji sa uspjehom organizuju Sportski savez SBK/KSB i Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB.  Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBK/KSB izložila je opremu koju koristi prilikom intervencija, kao i vatreno oružje koje koriste, ali najveću pažnju učesnica projekta privukli su psi iz legla MUP SBK/KSB stari dva do tri mjeseca koji će u biti obučeni za pronalaženje eksploziva i za zaustavljanje lica u bjegu.

Interesantna je bila i prezentacija TVJ „ Travnik „ koji su ovom prilikom demonstrirali kako reaguju u slučaju požara  i zajedno sa djevojčicama puštali vodene topove kao i vodu iz crijeva. Tokom prezentacije TVJ „ Travnik „ i Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBK/KSB djevojčice su pozvale i svoje roditelje, a organizatori su danas za sve učesnike kao i goste u projektu organizovali roštiljadu koju su spremali treneri i asistenti u Školi.

Za uspješnu realizaciju „ Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice „ svoj doprinos dali su: Ministarstvo odbrne BIH, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi SBK; Općine Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje i Donji Vakuf,  Foto media, Ocean d.o.o., Pekara „ ABA“, JKP  “Bašbunar „ i SZR „Elka „ iz Travnika.

(SS SBK/KSB)