Na Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku sinoć je otvorena  je izložba  bh. karikaturiste, Zdravka Cvjetkovića. Ovom izložbom otvorena je prva međunarodna studentska konferencija koja nosi naziv        ” GeTID-S 2018” . Studentska konferencija iz oblasti grafičkog, web i karakter dizajna organizovana je s ciljem okupljanja dizajnera, ilustratora, animatora i studenata.

 

 

U sklopu konferencije, mladi Zeničanin Zdravko Cvjetković, javnosti poznat po karikaturama ” Svi naši zmajevi”, u kojima na šaljiv i satiričan način predstavlja nogometnu reprezentaciju i sportiste Bosne i Hercegovine, predstavio je svoje radove. Prema riječima autora, riječ je o radovima koji su nastali u posljednjih sedam godina, a kao podrška nogometnoj reprezentaciji BiH tokom kvalifikacije za EURO 2012.

-Radovi su pratili uspjehe, ali i neuspjehe fudbalske reprezentacije. Prvi rad je nastao 2011 godine, pred nesretni baraž sa Portugalom. Nakon odličnog odziva na društvenim mrežama nastavio sam da prije svake bitne utakmice nogmetne reprezentacije radim karikature uz osvrt na stanje u reprezentaciji u datom momentu”, kazao je Cvjetković.

Prošle godine, ističe Cvjetković, kada je vidio da broj radova prelazi 50, odlučio ih je pokušati smjestititi u jedan prostor, te tako i sam vidjeti kako izgledaju u printanoj formi, jer ih je do tada samo gledao u digitalnim formama.