Danas je  u prostorijama  društvenog centra za djecu i mlade “Druga kuća” u Travniku, sa  partnerima, saradnicima, volonterima i prijateljima, obilježen dvadeseti rođendan Centra za edukaciju mladih (CEM).

 

 

Iza CEM-a je dvadeset godina uspješnog rada na stvaranju zdravog i sigurnog okruženja za djecu i mlade, okruženja u kojem imaju priliku izgrađivati svoju ličnost, biti prihvaćeni i poštovani i dostići svoj puni potencijal.

-Danas, s ponosom možemo reći da smo u tome uspjeli, jer mladi u našem gradu imaju prostor koji zaslužuju i programe koji su zasnovani na njihovim stvarnim potrebama i interesovanjima. Od organizacije koja je na početku bila lokalno orijentisana, postali smo jedna od najaktivnih organizacija koja se bavi mladima u Bosni i Hercegovini. – saopćili su iz ove nevladine organizacije.

Jubilej CEM-a: 20 godina mladima vođeni

Na svečanosti u “Drugoj kući” prisjetili su se svih svojih  aktivnosti, evocirali uspomene zajedno sa volonterima koji su danas uspješni odrasli ljudi, vode ili su dio kolektiva najvećih i najjačih nevladinih organizacija u BiH i Europi. Iza CEM-a  je više od 250 uspješno realizovanih programa, više od 30.000 mladih koji su u njima učestvovali, kao i 2.000 registrovanih članova koji su značajan dio historije ove  organizacije.

Na svečanosti su se zahvalili i svim  partnerima i saradicima, koji su cijenili i prepoznali vrijednost  rada. Prigodne zahvalnice za nemjerljiv doprinos  radu i implementaciji razvojnih programa za mlade, kao i jačanju organizacije, uručene su  švedskoj organizaciji IOGT-NTO, najznačajnijem partneru, zatim međunarodnoj mreži IOGT International, Općini Travnik,  kao i osobi koja je dovela omladinski rad u Travnik i postavila temelje  organizacije Karolini Vrethem.

-Naš prioritet svih ovih godina bili su mladi, oni su bili naša vodilja, a to će svakako ostati i u budućnosti. – poručuju iz CEM-a.

 

(CEM)