Danas je na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Travniku promovisana 3. generacija doktora stomatologije, 5. generacija magistara farmacije i 3. generacija doktora nauka iz oblasti biomedicine i zdravstva, čime je na najljepši način obilježeno 10 godina rada ovog fakulteta.

-U proteklih deset godina diplome na našem fakultetu je steklo 620 studenata, od toga 54 doktora stomatologije, 183 magistra farmacije, 100 inžinjera radiologije, 56 fizioterapeuta i četiri doktora nauka. Mnogi od njih su saradnici velikih svjetskih kompanija, vode vlastite firme, rade na kliničkim centrim i zdravstvenim ustranovama, 90 posto njih je zaposleno u struci i mi smo sretni zbog toga. – kazao je prof.dr. Mithat Asotić, osnivač Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta, naglasivši kako je prije 15 godina imao  misao da učini  nešto dobro za sredinu u kojoj živi  i za svoje najbliže.

Dekan Fakuleta, prof dr. Nedžad Mulabegović, istaknuo je kako je ova visokoškolska ustanova dostigla internacionalne standarde u pogledu prostora u kojem se radi, infrastrukture i kadrova. Diplome ovog fakulteta su priznate i bez problema se nostrifikuju u drugim zemljama.

Titulu studenta generacije ponijela je diplomantica farmacije, Sedina Julardžija, a u povodu desetogodišnjice rada Fakulteta priznanja su dobili: prod.dr. Asim Sadibašić, prof.dr. Salahudin Dizdarević, prof.dr. Alija Uzunović, prof.dr. Radoje Stevanović, prof.dr. Ljubomir Totodorvić, prof.dr. Emir Turkušić, rektor Univerziteta u Travniku prof.dr. Rasim Dacić, premijer SBK Tahir Lendo, pomoćnik ministra obrazovanja Zoran Matošević i načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić.