Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije “JobFAIR ‘19 – Iskoristi svoju šansu!”, organizovan od strane članova udruženja EESTEC,  zvanično je otvoren danas, 4. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Jedanaesti po redu, Sajam će trajati dva dana u periodu od 9:00 do 17:00 sati.

Na JobFAIR-u će svi njegovi posjetioci imati priliku da kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija i vrsnim stručnjacima saznaju mnogo informacija o tržištu rada, uslovima rada u kompanijama, kao i ličnim te profesionalnim kompetencijama koje su potrebne za rad u određenoj struci. Pored direktnog razgovora, Sajam omogućava i učešće u brojim popratnim aktivnostima koje spremaju sve studente i diplomce za jedan korak dalje, a to je posao.

Kao i svake godine do sada, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoj način rada, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika, ali i šta nudi.

JobFAIR pruža i mnoge druge popratne aktivnosti, kao što su prezentacije kompanija, ali i radionice na kojima možete proširiti vaša znanja i kompetencije. Ovogodišnje radionice su CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD).