Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić jučer je u Gradskoj upravi održao sastanak sa Petrom Ćorlukom, direktorom i vlasnikom firme Violeta i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla Lasta.

Nakon sastanka obišli su pogone tvornice Lasta.

Ćorluka je ovom prilikom potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste, te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Evropska unija planira uložiti 20.000.000 KM.

“Svakako mi je najvažnije da Lasta povrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaj proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova…, a već su u tijeku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima”, rekao je Ćorluka.

Prema njegovim riječima, nakon obnove, raspisuje se natječaj za radnike a cilj je angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi.

“Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferrero Rocher, Barilla…koje će nam svakako pomoći sa svojim znanje i iskustvom. Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebitih sirovina koje su van granice naše države. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji“, istaknuo je Ćorluka.

Vidić je rekao da je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu.

“Sjećam se, kao da je jučer bilo, kada su me radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni i naravno prvi čovjek kojem su se mogli javiti bio sam ja. Tada smo razgovarali, i dobro se sjećam rekao sam im da stečaj ne mora značiti kraj nego može značiti i novi početak i evo tako se i ispostavilo”, naglasio je Vidić.

Prema njegovim riječima, nakon stečaja, odnosno mogućnosti prodaje Laste spominjala su se razna imena i kada se počelo govoriti o mogućoj kupnji od gospodina Ćorluke, odnosno Violete, prvi je rekao “daj Bože da tako bude jer gospodin Ćorluka sve što je započeo raditi svakako je uspjelo i pretvorilo se u brend”.

“Danas sam imao prigodu da malo porazgovaramo o budućim planovima i obnovi proizvodnje”, kazao je gradonačelnik Vidić.