Prvom odlukom je lokalna cesta Zenica – Arnauti – Ribnica – Donji Kakanj (spoj s regionalnom cestom R-466) razvrstana u regionalnu cestu R-457, a drugom je lokalna cesta Alibegovački most – Šivša – Mlinište – Lovački dom – Bejići – Ularice – Šumski dvor – Makljenovac – Vila (spoj s magistralnom cestom M-17) razvrstana u regionalnu cestu R-474a.
Prva odluka o prekategorizaciji je donesena jer je bila prolongirana ranija odluka Vlade FBiH kojom je lokalna cesta Kantonalna bolnica Zenica – Kasapovići – Kovačići – Arnauti – Ribnica – Donji Kakanj bila razvrstana u regionalnu cestu s oznakom R-457, pa je ova cesta ostala kao lokalna. Potom je pokrenuta inicijativa građana mjesne zajednice Arnauti da počne primjena ove odluka, jer je riječ o značajnoj cestovnoj komunikaciji za stanovništvo Babinskog sliva, čime bi znatno bili poboljšani njegovi životni uvjeti.

Druga odluka donesena je na inicijativu koju je Općina Usora uputila Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.