Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić doputovao je u Pariz, a na poziv predsjednika Pariškog foruma mira Pascala Lamya, gdje će prisustvovati Drugom pariškom forumu, izvještava Radiosarajevo.ba.

Predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron dočekao je sinoć predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Inače kabineti lidera zemalja regiona iskoristili su ovu posjetu Parizu kako bi najavili sastanke šefova država s predsjednikom Francuske Macronom, našu zemlju predstavlja predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, još uvijek nije poznato o čemu će razgovarati s predsjednikom Francuske.

 

Glavni grad Francuske ovih dana je centar političkih dešavanja s obzirom na to da brojni svjetski zvaničnici borave u službenoj posjeti Parizu u povodu zasjedanja Generalne konferencije UNESCO-a, otvaranja Drugog pariskog foruma o miru i razgovora o 75. godišnjici Ujedinjenih nacija (UN).

Komšić će kao i Vučić, Pendarovski, Rama i Tači učestvovati na otvaranju Drugog pariskog foruma o miru koji organizuje Macron. Riječ je o inicijativi radi ujedinjenja protagonista vlada i lidera iz čitavog svijeta, a kako bi diskutovali o očuvanju i jačanju mira u svijetu.