Atalanta se sinoć na milanskom San Siru osvetila Dinamu za poraz od 4:0 u Zagrebu, te nadigrala Modre i zasluženo slavila sa 2:0 u 5. kolu grupne faze Lige prvaka.

Tim iz Bergama je nešto bolje otvorio utakmicu, a kada se zagrebački tim oporavio od početnog pritiska, te djelovao nešto bolje na terenu, uslijedio je pogodak Atalante.

U 26. minuti je u svom kaznenom prostoru nespretno reagovao Dino Perić i srušio Luisa Muriela, zbog čega je dosuđen penal.

Muriel je namjestio loptu na bijelu tačku i hladnokrvno pogodio za vodstvo Atalante od 1:0.

Start drugog dijela donosi i konačnu odluku u pobjedniku, pošto na samom njegovom otvaranju majstorski mrežu gostiju trese Papu Gomez za 2:0.

Amer Gojak je u igru ušao u 67. minuti.

Manchester City i Shakhtar su remizirali na Etihadu 1:1, tako da je ukrajinski tim sada drugi s bodom više od Dinama. Atalanta će u posljednjem kolu gostovati Shakhtaru, dok City stiže na Maksimir.

Juventus je u Torinu stigao do nove pobjede, a ponovo je sjajan meč odigrao Paulo Dybala. Argentinac je Staru damu doveo u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela, kada je pogodio iz slobodnjaka gotovo iz mrtvog ugla… Potpuno je ovom bombom iznenadio Oblaka, koji je jako slabo reagovao.

Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta za Bianconere.

Bayern je očekivano slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde, čiju je mrežu načeo Leon Goretzka u 14. minuti nakon centaršuta Coutinha.

Drugo poluvrijeme je donijelo nestvaran nastup Roberta Lewandowskog, koji je postigao čak četiri gola i potpuno potopio beogradski klub…

Konačnih 0:6 je u finišu postavio Tolisso.

Tottenham je fantastičnim preokretom stigao do pobjede nad Olympiakosom, koji je nakon 20 minuta igre imao vodstvo od 0:2.

Pogađali su El Arabi i Semedo, ali tada je grčki velikan stao, a Tottenham počeo igrati u nastavku.

U nadoknadi prvog dijela na 1:2 smanjuje Alli, da bi u nastavku Kane s dva gola i Aurier s jednim donijeli potpuni preokret Pijetlovima.

Real je u derbiju večeri na svom stadionu imao prednost od 2:0 protiv PSG-a, koji je ipak na kraju stigao do boda. Benzema je s dva gola donio tu prednost Kraljevima, ali su onda Mbappe i Sarabija donijeli bod Svecima.

Liga prvaka, 5. kolo grupne faze:

Grupa A:

Real Madrid – PSG 2:2
Galatasaray – Club Brugge 1:1

Grupa B:

Crvena zvezda – Bayern 0:6
Tottenham – Olympiakos 4:2

Grupa C:

Atalanta – Dinamo Z. 2:0
Manchester City – Shakhtar 1:1

Grupa D:

Juventus – Atletico Madrid 1:0
Lokomotiv – Leverkusen 0:2

Izvor: SportCentar