Još osam utakmica petog kola Lige prvaka odigrano je sinoć, tako da su sada mnoge stvari puno jasnije.

Barcelona je u jednom od derbija rezultatom 3:1 slavila protiv Borussije Dortmund i tako osigurala plasman u osminu finala sa prvog mjesta grupe F.

Katalonce je u vodstvo doveo Luis Suarez u 29. minuti, a samo četiri minute kasnije Lionel Messi je udvostručio prednost. Do kraja utakmice po gol su postigli još Antoine Griezmann i Jadon Sancho, po jedan na obje strane.

U istoj grupi Inter je došao do veoma važne pobjede na gostovanju kod Slavije Prag rezultatom 3:1 i sada će imati priliku da pobjedom protiv Barcelone u posljednjem kolu izbori plasman u osminu finala.

Dobar meč na Anfieldu su odigrali Liverpool i Napoli, a on je završen rezultatom 1:1.

Dries Mertens je u 21. minuti doveo Napolitance u vodstvo, a konačan rezultat postavio je Dejan Lovren nakon sat vremena igre. Tako će Liverpool i Napoli u posljednjem kolu imati nešto lakši zadatak da izbore osminu finala.

Do gostujuće pobjede došao je Ajax kod Lillea (0:2), a meč RB Leipziga i Benfice je završen bez pobjednika 2:2, dok je ubjedljiv bio Salzburg koji je slavio rezultatom 4:1 na gostovanju Genku.

U onom nešto ranijem terminu Zenit je na svom terenu došao do veoma vrijedne pobjede od 2:0 nad Lyonom, dok su istovremeno Valencia i Chelsea na Mestalli odigrali neriješeno – 2:2.

Liga prvaka, peto kolo:

Grupa E:

Liverpool – Napoli 1:1
Genk – Salzburg 1:4

Grupa F:

Barcelona – Dortmund 3:1
Slavia – Inter 1:3

Grupa G:

RB Leipzig – Benfica 2:2
Zenit – Lyon 2:0

Grupa H:

Lille – Ajax 0:2
Valencia – Chelsea 2:2

Izvor: Sport Centar