Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice mogla bi dobiti novog selektora.

Naime,  sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH bit će održana narednog četvrtka (12. decembra), a jedna od tačaka dnevnog reda bit će i razgovor o nasljedniku Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva.

Posljednjih dana kao najozbiljniji kandidat spominje se Dušan Bajević, naš proslavljeni stručnjak i član Odbora za posredovanje i savjetovanje, koji je potvrdio da će početkom naredne sedmice obaviti razgovore sa čelnicima FSBiH.

Ukoliko uspije pronaći zajednički jezik, Princ sa Neretve već u četvrtak mogao bi biti promovisan u selektora koji će 26. marta 2020. godine voditi naš tim u baražu za EURO protiv Sjeverne Irske (ako prođemo u finale, također ćemo biti domaćini, 31. marta, boljem iz drugog polufinala u kojem se sastaju Slovačka – Republika Irska).

Bajević je i nakon debakla u Atini protiv Grčke, dobio ponudu da preuzme Zmajeve, koju je tada odbio. No, čini se da bi Mostarac, nekadašnja legenda Veleža, sada mogao prihvatiti ponudu i sjesti na klupu našeg tima, bar u dvije utakmice, koje bi nam mogle osigurati plasman na Evropsko prvenstvo. Ukoliko kaže DA, Bajević bi imao podršku, kako od članova IO, tako i sportske javnosti u našoj zemlji.

U slučaju da Bajević odbije i ovu ponudu, naredne sedmice bit će utvrđen plan za imenovanje nasljednika Roberta Prosinečkog, a u tom slučaju male su šanse da ćemo selektora dobiti u 2019. godini…

Osim rasprave o selektoru, članovi IO će na predstojećoj sjednici razgovarati i o jesenjem dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, koja će biti okončana predstojećeg vikenda kada su na rasporedu susreti 19. kola.

Izvor: Sport Centar