Sarajevski instrumentalni eksperimentalni bend InTheRoom predstavio je javnosti u petak 29. novembra spot za svoju pjesmu “Kölsch”, koji je ujedno i najava njihovog nadolazećeg albuma.

Režiju i montažu spota potpisuje sarajevski, više puta nagrađivani fotoreporter Midhat Poturović, a pjesma je snimana u “Old Mikefild” studiju. Pjesmu je producirao Nedim Zlatar zajedno sa članovima benda.

Spot je sniman na lokacijama u, i oko Sarajeva te kroz savršenu fotografiju prikazuje ovaj grad iz sasvim novog ugla.

“S obzirom da je pjesma instrumentala ideja nam je bila da video napravimo u stilu svojevrsnog intermezza, pa je saradnja sa našim prijateljem Midhatom, koji je inače vrhunski fotograf bila sasvim logična”, kažu iz benda.

InTheRoom je projekat četvorice muzičara koji djeluje već nekoliko godina. Do sada su objavili jedan EP i zabilježili brojne nastupe u regiji, ali i nekim evropskim zemljama.

Pjesma „Kölsch” objavljena je sredinom novembra ove godine na prvoj kompilaciji sarajevske digitalne izdavačke kuće “Podmornica” koja nosi naziv “Ispod površine”.

Kompilacija koja sadrži samo domaće autore, privukla je u protekle dvije sedmice veliku pažnju domaće i regionalne muzičke javnosti.