Bivši predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković bit će kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za zamjenika ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba.

Već je poznato da će Stranka demokratske akcije (SDA) za ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine predložiti Biseru Turković te da je blok stranaka okupljen oko SDA dobio pozicije zamjenika ministara u Ministarstvu finansija i trezora BiH, Ministarstvu pravde BiH, Ministarstvu prometa i komunikacija BiH i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Kako saznaje Klix.ba, SDA će za zamjenika ministra prometa i komunikacija BiH predložiti člana Senata SDA Nedžada Brankovića. On je 2003. godine obnašao dužnost ministra prometa i komunikacija Federacije BiH, a 2007. godine imenovan je za predsjednika Vlade FBiH. Na ovoj poziciji zadržao se do 2009. godine kada je na zahtjev rukovodstva SDA podnio ostavku.

Javnost u Bosni i Hercegovini Nedžada Brankovića najviše pamti po njegovoj izjavi da se ne sjeća kako je stekao imovinu, ali da je siguran kako je to bilo “po zakonu”. Tu spornu izjavu dao je odgovarajući na optužbe da se okoristio o politiku prilikom kupovine nekretnina.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.