Sinoć je odigrano i posljednjih osam susreta 6. kola grupne faze Lige prvaka, u kojim i nije bilo previše uzbuđenja kada je u pitanju borba za prolazak dalje, pošto je uglavnom sve već ranije bilo riješeno.

No, u grupi C se ipak do posljednjeg kola nije znalo ko će se vodećem Manchester Cityju pridružiti u osmini finala, a na kraju je to mjesto pripalo italijanskoj Atalanti, koja je došla do velike gostujuće pobjede od 2:0 nad ukrajinskim Shakhtarom.

Dinamo nakon vodstva na Maksimiru poražen od Manchester Cityja

S druge strane, zagrebački Dinamo je na Maksimiru poveo s 1:0 nad Cityjem, ali su “građani” kasnije ipak pokazali svoju kvalitetu te pobjedom od 4:1 hrvatskog prvaka čak ostavili i bez trećeg mjesta i plasmana u Evropsku ligu.

U okviru D grupe Atletico Madrid je na svom stadionu golovima Joaa Felixa i Felipea savladao Lokomotiv iz Moskve s 2:0 i tako potvrdio prolazak dalje s drugog mjesta, odmah iza Juventusa. Stara dama je pak gostovala Leverkusenu, a slavila je golovima Cristiana Ronalda i Gonzala Higuaina.

Tako su Apotekari završili treći i svoju evropsku avanturu nastavljaju u Evropskoj ligi. Treba napomenuti da je Juve u ovom meču Miralem Pjanić predvodio s kapitenskom trakom na ruci, a igrao je svih 90 minuta.

Crvena Zvezda propustila veliku šansu u Pireju

Crvena zvezda je u okviru B grupe u Pireju protiv Olympiakosa poražena sa 1:0, a presudio im je gol El Arabija iz penala na samom kraju utakmice, tačnije u 87. minuti. Tako je Zvezda takmičenje završila na četvrtom mjestu i zbog ovog poraza se oprostila i od igranja Evropske lige na proljeće. Treba napomenuti da je i beogradski tim u prvom dijelu imao priliku iz penala doći do vodstva, ali je Tomane promašio.

U derbiju ove grupe u Minhenu su se sastali Bayern i Tottenham, a Bavarci su slavili sa 3:1. Za njih su pogađali Coman, Muller i Coutinho, dok je strijelac jedinog gola za Spurse bio mladi Sessegnon. Oba tima su već ranije osigurala plasman u osminu finala.

Što se pak tiče grupe “A” tu je PSG domaćim trijumfom od 5:0 nad Galatasarayem potvrdio prvo mjesto, dok je drugoplasirani Real Madrid s 1:3 slavio na gostovanju Club Bruggeu, ali su Belgijanci i pored toga zadržali treće mjesto i izborili plasman u Evropsku ligu.

Žrijeb osmine finala u ponedjeljak

Žrijeb osmine finala Lige prvaka na programu je u ponedjeljak, 16. decembra, a prve utakmice su na programu 18. februara naredne godine.

Timovi će biti podijeljeni u dvije grupe, nositelji i ne-nositelji, odnosno pobjednici i drugoplasirani u grupama.

Nositelji su: Barcelona (Španija), Bayern (Njemačka), Juventus (Italija), Leipzig (Njemačka), Liverpool (Engleska), Manchester City (Engleska), Paris Saint-Germain (Francuska) i Valencia (Španija)

U drugom „šeširu“ su Atalanta (Italija), Atletico Madrid (Španija), Borussia Dortmund (Njemačka), Chelsea (Engleska), Lyon (Francuska), Napoli (Italija), Real Madrid (Španija), Tottenham (Engleska).