Sve su glasnija šuškanja da bi jedan od najsmješnijih filmova “Ace Ventura”, koji je Jim Carreya lansirao u zvijezde, mogao doživjeti svoj treći nastavak. Snimanje filma trebalo bi početi 2020. godine ukoliko glavni junak ovog filma prihvati ulogu.

Filmska kuća koja je izbacila prva dva dijela filma “Ace Ventura: Šašavi detektiv” i “Ace Ventura: Kad priroda zove”, Morgan Creek Production, objavila je najavu za snimanje trećeg nastavka filma. Glasinu o snimanju ovog filma pokrenuo je i Daniel Richtman, filmski analitičar koji je na svom Twitteru postavio zanimljivu objavu.

Međutim, ostaje nepoznato hoće li Jim Carry koji je utjelovio lik glavnog junaka prihvatiti snimanje trećeg nastavka, budući da je prije godinu dana odbio glumiti. Naime, prošle godine je Tommy Davidson, koji je glumio u nastavku “Ace Ventura: When Nature Calls”, kazao da Carrey nije zainteresiran za treći film.

“Pitao sam ga o tome. Rekao sam mu da bi bilo fora snimati na Jamajci. Ali on je rekao da ne jer ne radi takve filmove sada”, prenosi LADBible.

Izvor: Klix.ba