Samo 20 dana pred početak Evropskog prvenstva u rukometu reprezentacija BiH se suočava sa starim problemima.

Rukometni savez zbog problema sa blokiranim računom nema novca za pripreme, a pošto predmet o dobivanju novog ID poreznog broja i blokiranom računu RSBIH na sudu u Sarajevu neće biti riješen prije okupljanja reprezentativaca 23. decembra, Savez će morati naći drugo rješenje kako finansirati pripreme i odlazak Zmajeva na EURO.

Jedino što je RSBiH zasad obezbijedio su avionske karte Zagreb – Trondhajm i za povratak.

“Nadajući se da ćemo dobiti podršku, uz nešto sredstava koja smo imali u Rukometnom savez Tuzlanskog kantona, uplatili smo za karte, jer one postaju skuplje svakim danom. Te su karte sve što imamo. Sav novac smo potrošili i sada čekamo da se nešto desi“, rekao je potpredsjednik RSBiH Asim Šahman.

Selektor Bilal Šuman zakazao je pripreme za 23. decembar, ali Šahman ističe da savez nema novca da plati hotel, pripreme…

“Nemamo nijedne marke za pripreme. Mi u hotel ne možemo ući bez avansnog plaćanja, zahvaljujući onima koji su gomilali dugove bez nas. Niko nam ne dozvoljava da uđemo u hotel prije nego što nas avansno plati puni iznos. U ovom trenutku ne znam hoćemo li početi pripreme“, rekao je Šahman.

On je dodao da ako država ne uskoči i pomogne upitan je debitantski nastup na EP.

“U ovom trenutku nemamo rješenje. Ako država vanredno ne uskoči i ne pomogne, a ne znam ni ja na koji način, onda mi ostajemo bez opcija“, istakao je Šahman i dodao da je Kanton Sarajevo voljan da uplati određena sredstva, ali je upitno da li to može izvesti u ovih nekoliko dana.

“Ne možemo ovo sve riješiti bez pomoći države. Možemo samo svi mi iz Saveza otići, a sumnjam da će neko doći na ovakvu situaciju“, zaključio je Šahman.

Izvor: Sport Centar