Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković danas su se prvi put od Vukovara izravno susreli.  Nova TV je uhvatila njihovu kratku interakciju, a radilo se o Milanovićevom otkazanom posjetu Travniku i Novoj Biloj u BiH zbog sigurnosnih razloga.

 

“Nisi u Novoj Biloj”, pitao je Plenković Milanovića, a ovaj mu je odgovorio: “Ne. I da sam išao vratio bih se.” “Pitanje”, odgovorio mu je Plenković.

 

Plenković kaže da nije bilo ozbiljnih prijetnji

 

Podsjetimo, Milanović je iz sigurnosnih razloga otkazao posjet BiH.  Pojedinosti nije naveo, ali do toga je došlo nakon što su bošnjački političari žestoko kritizirali Milanovićeve prijeporne izjave o kvalifikaciji masovnog pokolja Bošnjaka u Srebrenici 1995. kao genocida.

Plenković je aludirao na to da nisu postojale nikakve ozbiljne prijetnje koje bi opravdale odluku predsjednika države Zorana Milanovića da ne otputuje u planirani posjet BiH.

Plenković zezao Milanovića zbog otkazanog puta u BiH: "Nisi u Novoj Biloj?"

Ja nisam njegov glasnogovornik

 

-Ne znam zašto nije otišao u Novu Bilu, da je nešto sigurnosno vrijedno, važno, dramatično, upozoravajuće, ja sam siguran da bih o tome dobio neku obavijest. – rekao je Plenković novinarima.

-Ja nisam dobio ništa. –  dodao je.

Upitan znači li to da je Milanović lagao, Plenković je odgovorio:

-Ne znam, to morate njega pitati. Ja nisam njegov glasnogovornik.- reko je hrvatski premijer Andrej Plenković.

 

(Nova TV/Index.hr)