Već pet godina zaredom u Travniku se u jedinstvenom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad održavaju  zajednička vjenčanja pod nazivom „Moje travničko vjenčenje“ i to pod okriljem kulturno-zabavne i sportske manifestacije „Dan općine Travnik“.

 

Organizacioni odbor manifestacije prošle godine je uslijed brojnih upita zainteresovanih parova, donio  odluku da se pored lokalnog stanovništva, na svečano zajedničko vjenčanje od sada mogu prijaviti i parovi iz cijele Bosne i Hercegovine.

„Travnik je oduvijek bio mjesto susreta različitih civilizacijskih i religijskih tokova i neiscrpno vrelo života, ljudi i događaja, te se oduvijek  izdvajajo od svih drugih. Iako, jedinstven u svijetu i poseban po mnogočemu, Travnik danas postaje i prepoznatljiva bh. destinacija za sklapanje brakova“ , kazala je Aldijana Dizdar, glasnogovornica manifestacije.

U proteklim godinama, brojni parovi u okviru manifestacije izrekli su svoje sudbonosno „da“, a Općina Travnik se pobrinula da u jednom od najljepših i najvažnijih dana svoga života, parovi ne budu opterećeni razmišljanjem o svim onim temama i aktivnostima koje donosi sam čin vjenčanja, istaknula je Dizdar.

„Travničko vjenčanje je savim sigurno prava prilika za one koji nisu ljubitelji tradicionalnog vjenčanja kao i za one koji svoju ljubav žele krunisati na jedan neobičan i nezaboravan način, ali i za one koji maštaju o vjenčanju koje će dugo pamtiti i prepričavati, jer posebne ljubavi zaslužuju posebne priče“.

Svečana ceremonija vjenčanja zakazanaje za 28.03. 2020. godine, a svi parovi koji se odluče vjenčati u Travniku imaju priliku iskoristiti brojne bepslatne usluge, kao i poklone, te u društvu prijatelja i porodice uživati uživati u svome danu.

Dizdar je naglasila da je Dan općine Travnik jedna od najorganiziranijih i najobimnijih manifestacija jedne općine u BiH koja kontinuirano svake godine okuplja sve više učesnika, kako udruženja i institucija, tako i pojedinaca  s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života.

„Travnik, muzej pod otvorenim nebom i nesvakidašnje monumentalno carstvo u srcu BiH iznjedrio je brojne čuvene ličnosti, značajne spomenike i znamenite događaje koje ovom manifestacijom svi zajedno nastojimo baštiniti“

Svi zainteresovani parovi koji žele svoju ljubav ovjekovječiti na nesvakidašnji način u Travniku, imaju priliku se još uvijek prijaviti i to putem broja telefona 030 501 917/e-maila: sebina.karac@opcinatravnik.com.ba.