U prepunoj sali Doma kulture Jajce, 12 prekrasnih mladih dama predstavljale su općine i gradove Srednjobosanskog kantona na Izboru za Fotomodela, a titulu najbolje ponijela je Maida Adžem.
Maida Adžem osvojila je titulu Fotomodela publike Srednjobosanskog kantona, dok je Elma Mujkić postala novo medijsko lice. Lijepa Berina Huseinović okitila se titulom Fotomodel Sporta Srednjobosanskog kantona. Amna Kilim okitila se titulom New face, dok su Elma Keran i Melika Čaluk zauzele pozicije II i I pratilje. Titulu najbolje odnijela je Maida Adžem.
Šest prvoplasiranih djevojaka steklo je pravo sudjelovanja na Izboru za Fotomodela FBiH, gdje će se susresti s predstavnicama ostalih kantona.
Noć mode, glamura i ljepote obilježila je proljetnu svakodnevicu Jajca, gdje su djevojke zasjale u odjeći za mlade, prekrasnim svečanim toaletama, te u prekrasnim vjenčanicama.
Turizam i obrazovanje bili su u fokusu projekta, a djevojke su svojim predstavljanjem istakle turističke potencijale svojih općina i gradova. Osim impresivnih takmičarki, publika je uživala u bogatom show programu, uključujući nastupu Plesnog kluba LDF Jajce, te muzičkim izvedbama mladog talentiranog Rijada Rahmanovića, kao i lijepe Lamije Leko.
Projekat je podržan od strane Općine Jajce, kao i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK.
Revije su obilovale kolekcijama renomiranih butika,kao i BH dizajnerice Sanele Alihodžić koja je svoju kolekciju inspirisanu Fridom Khalo predstavila u prvož od izlaza takmičarki. Drugi izlaz takmičarki obilovao je glamurom svečanih toaleta Butika Amadeus iz Bugojna. Takmičarke u posljednjem pojavljivanju šredstavile su prekrasnu kolekciju vjenčanica Svadbenog salona Amina Travnik. Za make-up se pobrinuo AM studio, dok su frizure bile djelo Frizersko kozmetičkog salona Diva.
Sponzor manifestacije Agencija za kulturno -povijesnu i prirodnu baštinu grada Jajca.