Pripreme za četvrto izdanje Pharmamed Travnik noćne utrke privode se kraju, a organizator, Centar za edukaciju mladih Travnik, očekuje rekordnih 1000 takmičara na noćnoj i 400 mališana na Helen Doron Kids’ Fun Run utrci.

 

Zbog velikog interesovanja trkača iz cijele BiH, organizator je u nekoliko navrata povećavao kapacitet noćne utrke, pa je konačan broj učesnika dostigao 1000, a trkači dolaze iz svih krajeva BiH, zatim iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, čak i Velike Britanije i SAD-a. Veliki broj trkača po četvrti put trči na Pharmamed Travnik noćnoj utrci, a utisci su iz godine u godinu sve pozitivniji.

Uz podršku brojnih sponzora i prijatelja, organizator se trudi svake godine pripremiti niz različitih sadržaja za takmičare i posjetitelje, pa će tako i ove godine takmičari imati priliku posjetiti Zavičajni muzej Travnik, Rodnu kuću Ive Andrića, tvrđavu Stari grad i probati poznate travničke ćevape u Ćevabdžinici Hari, koja je oficijelni partner utrke za hranu. Za mališane koji su se prijavili na Helen Doron Kids’ Fun Run utrku bit će organizovan zajednički čas engleskog jezika, sa zabavnim i interaktivnim sadržajima koji pomažu djeci da uče engleski od najranijeg uzrasta.

Organizator je, pored nagradnog fonda od 2000 KM za prvoplasirane u ženskoj i muškoj kategoriji, ove godine pripremio pehare i poklone sponzora za najbržeg Travničanina i Travničanku, te najstarijeg učesnika utrke.

Još jedna novost je i Expo zona Pharmamed Travnik noćne utrke, koja će biti otvorena na centralnom gradskom Trgu u Travniku u petak i subotu, gdje su sponzori utrke pripremili raznovrsne sadržaje za posjetitelje: Showroom GS tvornice mašina Travnik, Pharmamedov Wellness Corner, My Way Fitness Battle, Promo Corner Ćevabdžinice Hari, Helen Doron Fun Corner  i mnoge druge.

Sve spremno za Pharmamed Travnik noćnu utrku: Organizator očekuje 1400 trkača

Podršku organizatoru i ove godine pružila je cijela lokalna zjednica, što je u velikoj mjeri doprinijelo održavanju visokog nivoa organizacije utrke. Dom zdravlja, Teritorijalna vatrogasna jedinica, Ministartsvo unutrašnjih poslova SBK, Policijska uprava Travnik, Kantonalna uprava za civilnu zaštitu SBK, Crveni križ općine Travnik, JP Stan, samo su neki od partnera koji su se pobrinuli da Travnik spremno dočeka sve trkače i posjetitelje. Općina Travnik sanirala je i sva oštećenja na ulicama duž kojih prolazi trasa utrke, te otklonila kvarove na stubovima ulične rasvjete, kako ništa ne bi narušilo ugođaj svih onih koji odluče biti na utrci, kao trkači ili gledaoci.

U Travniku je već sve u znaku četvrte Pharmamed Travnik noćne utrke, a organizator ne sumnja da će 31.08.2019. biti još jedan dan za pamćenje za sve trkače i posjetitelje.