U okviru projekta profesionalne orijentacije pod nazivom “Učit ću što želim, radit ću što volim” tim Edukacijskog fakulteta Travnik (EFT) danas je posjetio Mješovitu srednju ekonomsko – ugostiteljsku školu Travniku. Tim pedagoga i psihologa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku brižljivo je pripremio radionicu za srednjoškolce kako bi im pomogao u odabiru budueg zanimanja.

 

-Maturanti Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik danas su prisustvovali prezentaciji i radionici pod nazivom “Upoznaj sebe, izaberi pravi smjer” što je prva planirana aktivnost u okviru projekta. Koncept projekta i ponuđeni sadržaji iz oblasti profesionalne orijentacije, koje su brižljivo planirali naši pedagozi i psiholozi, naišli su na oduševljenje učenika i profesora te su ocijenjeni su kao vrlo: edukativni, inovativni, kreativni i zanimljivi. – kazali su nam sa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku.

This slideshow requires JavaScript.

Za učenike MSEUŠ organizovan je kviz profesionalne orijentacije, koji je privukao pažnju kako učenika, tako I nastavničkog kadra, a pobjednice su: Adelisa Mehmedović, Nejla Palić, Ajna Selman, Fatima Hasičić i Ajla Malanović. Tim Edukacijskog fakulteta Travnik (EFT) ugostila je profesorica Adisa Imširović.

-Zahvaljujemo timu Edukacijskog fakulteta Travnik na lijepom druženju i novom iskustvu, nadamo se buduoj saradnji. – poručili sui z Mješovite srednje ekonomsko – ugostiteljske škole Travnik (MSEUŠ).

Tim Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, koji je oduševio srednjoškolce inovativnim pristupom, nastavlja sa posjetama, aktivnostima i zanimljivim sadržajima u svojoj misiji da mladim ljudima pomognu da izaberu zanimanje koje će raditi sa ljubavlju.