Kids Hack Day je serija globalnih i besplatnih IT dešavanja za djecu i porodice. Prvi ovakav događaj organiziran je u prijestolnici Kraljevine Švedske, Štokholmu, a sada se organizuje u nekim od najprestižnijih gradova svijeta, te se radi na uvezivanju škola i djece kroz komunikaciju i rad.

Ove godine, Kids Hack Day će biti organiziran u pet gradova. Čini nam veliko zadovoljstvo da će se Travnik naći u društvu sa sljedećim gradovima: Philadelphia (SAD), Mumbai (Indija), London (UK) i Štokholm (Švedska). Osmišljeni koncept eventa omogućit će nam konstantnu komunikaciju sa ovim gradovima, a sve u cilju kako bi ideje mališana uvezali i napravili pozitivnu priču koja će imati odjeka na tri kontinenta.

-Naša je želja, i u tome ćemo istrajati, da Travnik i Bosnu i Hercegovinu predstavimo u najboljem svjetlu, a termin događaja je 10.04.2022.godine i trajat će cijeli dan gdje će 25 mališana besplatno učestvovati na danu programiranja. Nadamo se da ćete pronaći vrijeme kako bi zajedno napravili vijest koja će motivirati i ostale gradove u Bosni i Hercegovini. Želja nam je da ih motiviramo da i oni sami organizuju u zainteresiraju djecu u cilju učenja programiranja. – poručuju iz Škole programiranje i robotike “Mali programer” Travnik.

Za sve informacije na telefon 061 475 790.