Večeras je na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik u sklopu Dana Općine, premijerno izvedena  predstava  “Petar Pan”. Adaptaciju, koja je humoristični prikaz “Petar Pana” ali sa važnom porukom odnosa prema roditeljima, su igrali članovi Dramskog studija Centra za kulturu općine Travnik u režiji Adne Dautović.

 

Mladi travnički glumci večeras su odličnom izvedbom podsjetili publiku na kultno djelo, bajku, predivnu priču o dječaku Petar Panu u kojoj odbija odrasti, te njegovim pustolovinama u Nigdjezemskoj s Wendy, Zvončicom i izgubljenim dječacima.

This slideshow requires JavaScript.

-Iz Centra za kulturu čestitaju rediteljima i glumcima na uspješno odigranoj premijeri. Svakako, podrška u kreiranju tehničkih, prostornih i kadrovskih preduslova svim udruženjima i pojedincima koji kreiraju slične sadržaje će biti jedna od osnovnih zadaća svih uposlenika Centra za kulturu. Večerašnja premijera je još jedan u nizu programa kojim obilježavamo 25 godina Centra za kulturu. Iskrene čestitke cijelom timu našeg Dramskog studija na još jednom uspjehu. – kazao je Taik Ganić, direktor Centra za kulturu općine Travnik.

Kamerna scena Centra za kulturu općine Travnik večeras je bila prepuna , pa iz ove kulturne institucije najavljuju uskoro i reprizno izdanje.

 

Travnik: Premijerno izvedena predstava “Petar Pan”