Članovi Organizacionog odbora manifestacije Meokrnje 2022. godine Admir Hadžiemrić i Amela Lolić danas su u Sarajevu održali sastanak sa akademikom Mirkom Pejanovićem, potpredsjednikom Akademije nauka i umjetnosti BiH i prof. dr. Rasimom Muratovićem, direktorom Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu i razgovarali o organizaciji Okruglog stola Meokrnje-simbol borbe protiv fašizma koji će biti organizovan u sklopu manifestacije Meokrnje 2022. godine.

 

 

Tokom razgovora dogovoreno je da će suorganizator Okruglog stola Meokrnje-simbol borbe protiv fašizmabiti Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu  uz podršku akademske zajednice Bosne i Hercegovine.

Održan sastanak članova OO manifestacije „Meokrnje 2022. godine“ sa akademikom Pejanovićem i prof. dr. Muratovićem

Značajno je istaknuti da manifestacija Meokrnjeposljednjih godina  okuplja veliki broj učesnika i da je jedan od najprepoznatljivijih događaja na prostoru SBK/KSB. U sklopu ovogodišnje manifestacije bit će organizovan planinarskih pohod uz historijski čas na kojem će se učesnici podsjetiti na stradanja antifašista u Drugom svjetskom ratu i Ratu 1992-1995 i obilježit će se 30. godina od osvajanja 1. kote u Odbrambenom ratu 1992-1995 godine.

 

Press služba manifestacije

„Meokrnje 2022. godine“