Predsjednik Izvršnog odbora manifestacije Meokrnje 2022. godine Admir Hadžiemrić i Amela Lolić, član  u Sarajevu su  uručili su zahvalnice na podršci u ralizaciji manifestacije „Meokrnje 2022. godine„ i Okruglog stola „Meokrnje – simbol borbe protiv fašizma“ Meliki Mahmutbegović, potpredsjednici F BiH, akademiku Mirku Pejanoviću, potpredsjedniku Akademije nauka i umjetnosti BiH i prof. dr. Rasimu Muratoviću, direktoru Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

U razgovoru sa potpredsjednicom F BiH Melikom Mahmutbegović Admir Hadžiemrić i Amela Lolić informisali su gospođu Mahmutbegović o uspješno organizovanoj manifestaciji „Meokrnje 2022. godine“ sa posebnim osvrtom na Okrugli stol „Meokrnje – simbol borbe protiv fašizam„ koji realizovan u okviru manifestacije i na kojem se okupila akademska zajednica BiH i da je u pripremi Zbornik radova koji će biti završen do kraja godine. Također, tokom razgovora poseban značaj dat je na mlađe naraštaje koji treba da budu nosioci širenja ideje antifašizma koji kroz projekat Mala škola antifašizma „I ja sam antifašista“ koju realizuju SABNOR SBK/KSB, Organizacija demobilisanih boraca Odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 Srednja Bosna i Bosanski kulturni krug imaju priliku da nauče o historijskim činjenicama i stradanjima bosanskohercegovačkog naroda u oba Rata.

This slideshow requires JavaScript.

U poslijepodnevnim satima u Akademiji nauka BiH upriličen je susret sa akademikom Pejanović i prof. dr. Muratovićem kojima su također uručene zahvalnice za učešće u Okruglom stolu „Meokrnje – simbol borbe protiv fašizma“ te se razgovaralo o pripremi Zbornika radova koji će zajedno izdati Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, SABNOR SBK/KSB i Organizacija demobilisanih boraca Odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 Srednja Bosna kao i o daljnim zajedničkim projektima sa posebnim osvrtom na organizaciju Okruglog stola u okviru manifestacije „Meokrnje 2023. godine“ koja je već u pripremi iz razloga što se radi o izuzetno kompleksnom i zahtjevnu projektu.

Press služba manifestacije

Meokrnje 2022. godine“