Svjetski dan intelektualnog vlasništva obilježen je juče u Općinskom sudu u Travniku.  Pripravnici Općinskog suda u Travniku organizirali su, uz podršku Uprave suda, panel na temu “Pravo intelektualnog vlasništva”.

 

Koordinator pripravnika, Stanko Jozak, nakon uvodne riječi i uvoda u materiju intelektualnog vlasništva, dao je riječ panelistima. Izlaganja su održali: Josipa Kovačević – “Izvori prava intelektualnog vlasništva”, Amir Mahmutović – “Žig”, Tea Cakalin Perković – “Patent”, Suljo Kalbić – “Postupak zaštite autorskih prava u BiH” i Amila Čeho – “Prava srodna autorskom pravu”.

-Panelu je prisustvovao i velik broj sudaca i stručnih suradnika Općinskog suda u Travniku, koji su izrazili pohvale za pokazanu aktivnost pripravnika i dobro obrađenu materiju. Ovaj događaj je nastavak odličnog rada Općinskog suda u Travniku na polju razvoja i napretka pripravnika.

Cilj panela je bio razvijanje akademskih znanja, javnog nastupa te proširenje znanja o iznimno važnoj temi intelektualnog vlasništva. Sposobnost organizacije ovakvog događaja je pokazatelj činjenice da je Općinski sud u Travniku zaista akademija znanja, koja nastavlja sa kvalitetnim radom. – saopćeno je iz Općinskog suda u Travniku.

This slideshow requires JavaScript.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva (World Intellectual Property Day) obilježava se 26. aprila svake godine. Inicijativa je to Svjetske organizacija za intelektualno vlaništvo (World Intellectual Property Organization – WIPO) 2000. godine sa ciljem da “pojača svijest kako patenti, copyright, zaštini znakovi i dizajn utječu na svakodnevni život”, te da “slave kreativnost, i doprinose koje su izumitelji i dizajneri imali na razvoj zajednica preko zemaljske kugle”