Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB u sastavu Senad Selimović, šef Kluba, Ljubinka Atanasijević, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine SBK/KSB, Admir Škanrdo i Edin Gekić, zajedno s predsjednikom Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, Nijazom Helezom, danas su u prostorijama Općinske organizacije SDP BiH Bugojno održali radni sastanak s vijećnicima SDP BiH u Općinskom vijeću Bugojno, saopćeno je iz KO SDP SBK.

– Bugojno je oduvijek bila radnička općina i kao takva uveliko je zavisna od velikih privrednih subjekata koji su u proteklim decenijama svedeni na blijedu sjenu onoga što su nekada značili za izgradnju i razvoj Bugojna. Vidljivo je da nova Vlada F BiH na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem radi sve da ponovo osnaži namjensku industriju, i to je evidentno, i u Bugojnu, i vidimo da je „BINAS“ d.d. ne samo postao stabilno preduzeće, nego je počeo otvarati nova radna mjesta i razvijati nove proizvode. – istakao je Admir Škandro, predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Bugojno i zastupnik u Skupštini SBK/KSB, najavljujući nove projekte u Bugojnu u toku naredne godine.

Između ostalog, razgovaralo se i o radu aktuelne Vlade SBK/KSB i planovima rada iste za 2024.godinu koji će biti na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine SBK/KSB.

– Iz plana rada Vlade SBK/KSB vidljivo je da da i ove godine, koja je ujedno i izborna, Vladu apsolutno nije briga za građane Srednjbosanskog kantona. Jedina briga Vlade je kako da se zadovolje ambicije i interesi pojedinaca iz SDA i HDZ-a i kako da se održi trenutno stanje, a produži agonija svih čestitih i poštenih građana ovog Kantona. – zaključio je Senad Selimović, analizirajući rad Vlade SBK/KSB.

Zastupnici i vijećnici iz SDP BiH sa svih nivoa i dalje će nastaviti zajednički raditi na rješavanju problema građana na području svih općina Srednjobosanskog kantona, te kvalitetnom poboljšanju uslova života i rada. Vrijeme je da i u Srednjobosanskom kantonu napokon svane dan, saopćeno je iz KO SDP SBK.