U okviru obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika JU Gradska biblioteka Travnik organizirat će promociju knjige „Bosanski jezik i komunikacija u nastavnoj praksi“ prof. dr. Ismaila Palića i prof. dr. Mirele Omerović sa radionicom za učenike srednjih škola općine Travnik.

Knjiga je sadržajno usmjerena na ulogu bosanskog jezika u odgojno-obrazovnom procesu, odnosno razvoju pragmatičke komunikacijske kompetencije kod učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, te pored najnovijih teorijskih lingvističkih spoznaja, daje primjere različitih jezičkih vježbi koje je moguće aplicirati u edukacijskom procesu radi unapređenja funkcionalne pismenosti.

Isto tako, u ovoj naučnoj monografiji elaborirani su uloga maternjeg jezika, kao i praktični načini putem kojih je moguće poboljšati jezičke i komunikacijske sposobnosti.

Radionica će se održati u utorak, 20. februara 2024. godine sa početkom od 10:30 sati u čitaonici Gradske biblioteke Travnik.

Promocija knjige „Bosanski jezik i komunikacija u nastavnoj praksi“ prof. dr. Ismaila Palića i prof. dr. Mirele Omerović sa radionicom za srednjoškolce u čitaonici Gradske biblioteke Travnik