Ako imaš između 17 i 30 godina i želiš dobiti priliku da se povežeš sa potencijalnim poslodavcima, na pravom si mjestu. Centar za edukaciju mladih iz Travnika, u okviru regionalnog projekta My Career from Zero to Hero, koji se realizuje u BiH, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori i Albaniji, nudi ti mogućnost da učestvuješ na interaktivnoj O2Hero obuci, u okviru koje ćeš usvojiti vještine koje zahtijeva savremeno tržište rada, a nakon toga se povezati sa potencijalnim poslodavcima kojima ćeš se predstaviti svoja znanja i vještine.

 

02Hero obuka bit će realizovana kroz dva nivoa, a ti biraš za koji ćeš se prijaviti:

Nivo A – Informatička pismenost i osnove grafičkog dizajna – nudi ti priliku usvajnja osnovnih digitalnih vještina koje zahtijeva većina poslodavaca: aktivno korištenje programa MS Office paketa, korištenje internet alata, oglašavanje na društvenim mrežama i poznavanje osnova grafičkog dizajna u programima koji se najčešće koriste u tu svrhu. Ako si zainteresovan/a za učešće na 02Hero obuci nivoa A, možeš se prijaviti putem ovog linka, a ako ti je potrebno više informacija, možeš ih pronaći ovdje.

Nivo B – Web dizajn i kreiranje web stranica – obuhvata digitalne vještine koje će te osposobiti za kreiranje web stranica sa statičnim i dinamičnim sadržajima uz aktivno korištenje alata: HTML, CSS, JavaScript, GIT, te programa grafičkog dizajna na naprednom nivou. Za 02Hero obuku nivoa B, možeš se prijaviti putem ovog linka, a više informacija možeš pronaći ovdje.

To nije sve! Uz digitalne vještine, učesnici oba nivoa obuke imat će priliku graditi i:

Prenosive vještine: komunikacija, timski rad, rješavanje konflikta, organizacija, upravljanje zadacima itd;

Poduzetničke vještine: kreiranje biznis ideje, izrada biznis plana, izrada marketing plana, pitching.

A kroz odabir tvog karijernog puta, vodit će te mentori koji će izgraditi tvoje vještine samoevaluacije, pomoći ti u odabiru karijernog puta i osanžiti te za predstavljanje svojih kompetencija poslodavcima, kako bi bio/la spreman/a za izlazak na tržište rada.

Cjelokupna obuka je zasnovana na one-stop-shop modelu, koji ti omogućava da na jednom mjestu imaš pristup:

Kvalitetnom edukacijskom programu koji će te pripremiti za izlazak na tržište rada

Mentorsku podršku u odabiru karijernog puta i razvoju biznis ideja

Mogućnost umrežavanja sa potencijalnim poslodavcima i investitorima

Budući da je sveobuhvatna i kreirana prema stvarnim potrebama nezaposlenih mladih ljudi u BiH, 02Hero obuka osmišljena je tako da traje od novembra 2021. godine do aprila 2022. godine. Moduli će se održavati periodično u toku ovih šest mjeseci, a nakon toga slijedi event na kojem će svi učesnici imati priliku da se predstave poslodavcima, sa kojima će moći dogovoriti zaposlenje ili praksu.

Ako ti je potrebno više informacija, kontaktiraj Centar za edukaciju mladih putem telefona 030 511 565, CEM-ov BeeZone biznis inkubator putem email adrese [email protected], ili se javi u inboks Facebook ili Instagram stranica Centra za edukaciju mladih i BeeZone biznis inkubatora.

Prijaviti se možeš do 30. septembra 2021. godine.