Danas je u Gradskoj biblioteci Travnik upriličeno potpisivanje Ugovora o organizovanju isturenog odjeljenja Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini u JU Gradska biblioteka Travnik, koji su potpisali Sakib Pleh, direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u R Bosni i Hercegovini i doc. dr. Dženan Kos, direktor Javne ustanove Gradska biblioteka Travnik.

 

 

Gradska biblioteka Travnik svakodnevno i na različite načine unapređuje svoj rad na području bibliotečko-informacijske djelatnosti, te je ovim činom pokazala visok stepen društvene odgovornosti i prema ovoj kategoriji građana.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Marija-Silva Vidović, vijećnica u Općinskom vijeću Travnik, koja je i pokrenula inicijativu za uspostavljanje biblioteke za slijepa i slabovidna lica, dr. sc. Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik, koji je finansijski u potpunosti podržao ovu inicijativu i projekat, te Sanja Malinović, predsjednica Upravog odbora Javne ustanove Gradska biblioteka Travnik.

This slideshow requires JavaScript.

 

– Iznimno sam ponosna što sam bila dio ove priče. Kako se radi o našoj osjetljivoj skupini građana, raduje me da je moja inicijativa naišla na razumijevanje i potporu OV Travnik i načelnika općine gosp. Kenana Dautovića. Uspostavom odjeljka za slijepa i slabovidna lica u našoj biblioteci, omogućili smo našim sugrađanima “putem knjiga prozor u svijet” i time olakšali njihovu svakodnevnicu. Posebna zahvala   direktoru Biblioteke za slijepa i slabovidna lica Bosne i Hercegovine,  Sakibu Plehu na donaciji knjižne građe, načelniku općine  Dautoviću na financijskoj potpori i Dženanu Kosu, direktoru JU Gradska biblioteka Travnik na uspješnoj suradnji. -kazala vijećnica Vidović.

 

 

 

Sanja Malinović, predsjednica UO JU Gradska biblioteka Travnik pohvalila rad novog menadžementa i zaposlenih u ovoj ustanovi.

-Organiziranjem biblioteke za slijepa i slabovidna lica JU Gradska biblioteka Travnik nastavlja rad na unaprijeđenju bibliotečko-informacijske djelatnosti i bibliotekarstva u Travniku, te pokazuje visok stepen društvene odgovornosti i brige prema svim građana.- kazao je načelnik Dautović pohvalivši ovu i slične inicijative u OV Travnik koje doprinose boljem kvalitetu života.

Od danas je Gradska biblioteka Travnik bogatija za 148 elektronskih knjiga na zvučnom zapisu, te tri knjige na Brajevom pismu, pri čemu će, uz pomoć stručnih radnika naše biblioteke, sve usluge za korisnike ove vrste bibliotečke građe biti besplatne.