Nakon dvije godine pauze, a, vjerujemo, i željnog iščekivanja povratka najveće male utrke u BiH, Pharmamed Travnik noćna utrka vraća se na ulice Travnika.

Centar za edukaciju mladih (CEM) organizuje peto izdanje travničke petice 3. septembra, pod generalnim pokroviteljstvom Pharmameda d.o.o. i generalnim medijskim pokroviteljstvom RSG radija i Radija Mix, a prijave su moguće putem web stranice www.travniknocnautrka.ba.

Podsjetimo, četvrto izdanje Pharmamed Travnik noćne utrke oborilo je sve rekorde, sa 1.400 takmičara na dječijoj i noćnoj utrci, te više od 5.000 gledatelja na ulicama Travnika. Organizator se nada nastavku ovog trenda te najavljuje i nove sadržaje u sklopu petog izdanja utrke: „Pred nama su ove godine još veći izazovi naročito jer je bh. trkačka zajednica već navikla na visok nivo organizacije. Svake godine se trudimo unaprijediti utrku i ponuditi učesnicima nove sadržaje.”

Travnička petica se vraća

Kao i dosad, CEM će organizovati i utrku za najmlađe, pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra, a roditelji svoje mališane mogu prijaviti putem pomenute web stranice.

Poruka ovogodišnje Pharmamed Travnik noćne utrke je Nulta tolerancija na nekontrolisanu promociju alkohola prema djeci i mladima, uz naglašavanje potrebe za zaštitom djece i mladih od izloženosti alkoholu, zbog niza negativnih posljedica koje njegova konzumacija izaziva.

Dio atmosfere, ali i odgovor na pitanje zašto se prijaviti za učešće na Pharmamed Travnik noćnoj utrci, najbolje će dočarati oficijelni video četvrtog izdanja utrke: https://bit.ly/3x0Op9x.

Travnička petica se vraća