Sinoć oko 23,00 sata na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres poslovno – ugostiteljskog objekta koji se nalazi u mjestu Krčevine, općina Vitez. Prilikom pretresa pronađene su određene količine zeljaste i bijele praškaste materije za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i kokain.

 

 

Također, pronađeno je i vatreno oružje – pištolj sa odgovarajućom municijom kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Za izvršenje krivičnih djela „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, osumnjičeni su: I.G. (1988.) iz Viteza i S.H. (1982.) iz Travnika, nad kojima je provedena kriminalistička obrada, te će se protiv istih poduzimati zakonom propisane mjere i radnje.

This slideshow requires JavaScript.

 

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg dana u prvom dijelu akcije “ŠTIT 2022”, koja je provedena na području Kiseljaka, Viteza, Donjeg Vakufa, Bugojna i Gornjeg Vakufa – Uskoplja, privedene su četiri osobe. Zbog sumnje da su počinili krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, slobode su lišeni: H.Č. (1988.) iz Donjeg Vakufa, Đ.M. (1988.) iz Bugojna, V.F. (1981.) iz Kiseljaka i E.K. (1996.) iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, nad kojima je provedena kriminalistička obrada.