U Hotelu „ADRIALE” u Kreševu održana je 1. sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2023. godinu”, koja će se 23. februara/veljače 2024. godine održati u Kreševu.

 

Sjednicom Organizacionog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2023. godinu” presjedavao je Bojan Domić, kantonalni ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta. Sjednici su prisustvovali načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, u ulozi domaćina manifestacije, načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, članovi Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB i istaknuti sportski radnici koji su kroz duži vremenski period dali svoj doprinos razvoju sporta na prostoru SBK/KSB i Bosne Hercegovine.

Kreševo: Završne pripreme za Izbor najboljih sportista SBK/KSB

–  „Izbor najboljeg sportiste Kantona ” jedna od najznačajnijih manifestacija na prostoru Kantona i očekuje da će ovo biti jedna od najbolje organizovanih do sada. Naš Kanton ima državne, balkanske, evropske prvake i mnogobrojne talente koji naprono rade sa svojim trenerima tokom cijele godine uz mukotrpan rad sportskih radnika koji stvaraju uslove za odvijanje trenažnih procesa i takmičenja. – kazao je dr. Hamdija Mlinarević, v.d. predsjednika Sportskog saveza SBK/KSB.

U svome obraćanju dr. Mlinarević istaknuo je javni interes u sportu obuhvaća unapređenje zdravlja građana i sportska aktivnost kojom se postižu vrhunska sportska dostignuća.

Kreševo: Završne pripreme za Izbor najboljih sportista SBK/KSB
Ministar Bojana Domića, naglasio, kako je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona” vrhunac godine u oblasti sporta za takmičare, trenere i sportske radnike. Čestitao je Sportskom savezu SBK/KSB na organizaciji ove tradicionalne manifestacije i zahvalio se načelniku Općine Kreševo Renatu Pejaku na domaćinstvu.

– „Izbor najboljeg sportiste Kantona” jedinstvena prilika da se najboljim među najboljima oda priznanje. – kazao je ministar Domić naglašavajući kako će godine započeti sa pripremom i izradom strategije sporta Kantona kao strateškog dokumenta koji će zasigurno doprinjeti razvoju sporta i povećanju tjelesne aktivnosti cjelokupnog stanovništva sa ciljem očuvanja zdravlja..

Kreševo: Završne pripreme za Izbor najboljih sportista SBK/KSB

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak iskazao je zadovoljstvo što su Općina Kreševo i sportski radnici sa područja Kreševa domaćini najboljim sportistima i sportskim ekipama Kantona i da će dati maksimalan doprinos da manifestacija što bolje bude organizovana.

Na čelu Žirija  ovogodišnje manifestacije je mr. sci. Vedran Drmać, koji je izrazio zadovoljstvo što će se jedna ovako značajna manifestacija održati u Kreševu, te što su sve odluke o nagradama pojedincima i ekipama donesene jednoglasno.

Članovi Žirija odluku o proglašenju najboljih donijeli su na osnovu Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB.

Kreševo: Završne pripreme za Izbor najboljih sportista SBK/KSB

Nikica Petrović, u svojstvu predsjednika Komisije za nagrade i priznanja Sportskog saveza SBK/KSB informisao je Organizacioni odbor o priznanjima i nagradama koje će se uručiti na manifestaciji.

Kreševo: Završne pripreme za Izbor najboljih sportista SBK/KSB

Nakon sjednice članovi Organizacionog odbora posjetili su muzej Franjevačkog samostana u Kreševu i prisustvovali su radionici potkivanja jaja koju su organizovali domaćini.

Kreševo: Završne pripreme za Izbor najboljih sportista SBK/KSB

Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2023. godinu” održat će se 23. februara 2024. godine u sportskoj dvorani Srednje škole u Kreševu s početkom u 18,00 sati uz bogat kulturno-umjetnički program.