Marko Grgić, reprezentativac Njemačke, još jednom je pokazao svoju privrženost rukometnoj sportu i državi Bosni i Hercegovini iz koje je porijeklom, donirajući RK Borac Travnik 35 lopti.

 

– Ova donacija nije samo materijalna pomoć, već i znak podrške mladim talentima koji nastoje izgraditi svoje karijere u rukometu i možda dostići slavu Marka Grgića koji danas igra polufinale na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Njemačke protiv Španije. – kažu iz RK Borac Travnik.

Travnik: Vrijedna donacija Marka Grgića RK „Borac“ Travnik

Lopte su podijeljene između seniorske i omladinske selekcije, omogućavajući svim generacijama igrača da poboljšaju svoje vještine i podignu nivo igre.

Grgić, koji je sam prošao kroz razvojne faze sporta, izjavio je da mu je izuzetno važno da mladim sportistima pruži priliku da treniraju s kvalitetnom opremom. Dodao je da ga raduje mogućnost da doprinese napretku kluba koji ima dugu rukometnu tradiciju s nadom da će se RK „Borac“, Travnik vratiti na šampionske staze, kada je bio nepobjediv u Travniku i na gostovanju.

Ova gesta Marka Grgića sigurno će inspirirati ne samo igrače, već i sve članove Kluba, te poslati snažnu poruku o važnosti solidarnosti i podrške u sportu.