Večeras je 136 radnika iz tvornica GS Tvornica mašina Travnik (GS TMT) i Print GS  optutovalo na tradicionalno, nagradno putovanje. Ove godine po svom izboru obilaze Češku, Slovačku i Austriju. Ovaj uspješni primjer privatizacije, ali i poslovanja, brige o radnicima, o njihovom standardu i radnom okruženju prava je rijetkost u našoj zemlji. Pored ovog tradicionalnog putovanja ove firme u većinskom vlasništvu njemačke grupacije Global Suorcing svake godine organizuju i tradicionalnu zabavu, te podjele paketića za djecu radnika.

Odlične poslovne rezultate i ove godine kako je postalo tradicija GS TMT I PRINT-GS  slavi sa svojim zaposlenicima.

-Kao rezultat pozitivnog i uspješnog poslovanja firmi GS Tvornica mašina (GS-TMT)  i Print-GS i ove godine 136 zaposlenika obe firme odlazi na putovanje koje će trajati četiri dana. Odluku o putovanju zaposlenici su donosili samostalno, odnosno mogao je ići ko je htio. Posjetit ćemo Bratislavu, boraviti u Pragu i putovanje završiti obilaskom Beća. Zaista imamo mnogo razloga da se borimo da iz godine u godinu budemo još bolji jer nagrade, što je i evidentno, nikada ne izostanu.- kazala je Aida Hidić,predstavnica marketinga GS TMT i Print GS.

Nakon uspjepne poslovne 2016.godine, u prvoj polovini ove godine dolazi kruna uspjeha, a to je otvorenje novoizgrađene proizvodne hale. Riječ o investiciji vrijednoj 4,5 miliona konvertibilnih maraka.