Plesni studio „Prijatelji djece Maya“ iz Travnik i Kreativni centar „Grunau“ iz Lajpciga pripremaju zajedničku koreografiju za „plesno putovanje“ kojim će naredne godine biti obilježeni važni jubileji, kako za ova dva plesna centra, tako i za partnerstvo dva grada.

Na ovom projektu mlad plesačice i plesači iz BiH i Njemačke vrijedno su radili proteklih dana u Travniku pod vodstvom Maje Đurić – Zahirović, liderke i menadžerice Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“,  Ruth Schlorke, liderke Kreativnog centra „Grunau“ Lajpcig, Đene Arifović, voditeljice koreografskog tima i Annette Leucke, voditeljice PR-a.

 

Plesni centri iz Travnika i Lajpciga nastavljaju uspješnu saradnju

 

-Pripremamo ceremoniju proslave 25 godina Kretaivnog centra „grunau“ i 20 godina Plesnog studija „Prijatlji djce Maya“. Naše partnerstvo počelo je 2007.godine. Jedini smo koji konstantno u okviru partnerstva Travnika i Lajpcigaimamo projekte. Izudali smo i jednu knjigu i jedan naš zajednički nastup na takmičenju u Njemačkoj donio nam je pobjedu. – kazala nam je Maja Đurić – Zahirović,liderka i menadžerica Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“.

 

Plesni centri iz Travnika i Lajpciga nastavljaju uspješnu saradnju

Inače, ove godine se navršilo 20 godina od osnivanja Društva za unapređenje gradskog partnerstva Travnik – Lajpcig, a naredne godine nizom događaja bit će obilježno 15 godina od potpisivanja partnerstva između dva grada.