Juniorska ekipa Košarkaškog kluba Rudara – Paragon 22 iz Lazarevca (Srbija) pobjednik je 14. Međunarodnog košarkškog turnira za juniore “Travnik 2024” koji je u protekla tri dana odigran u Travniku i na Vlašiću.

 

Oni su u finalu, nakon produžetka bili bolji od ekipe KK Kansai Helios Domžale (Slovenija) rezutatom 80:76. U susretu za treće mjesto ekipa Košarkaškog kluba Travnik bila je bolja od KK Vukovima Zenica i slavila sa 93:57.

Za  igrača turnira izabran je Tršan Martin KK Kansai Helios, dok je najbolji strijelac  Aleksandar Topalović KK Rudar Paragon 22 .

Ove godine turnir u Travniku okupio je četiri ekipe, a u revijalnu utakmicu odigrale su mlade košarkašice i KK Travnik i gošće i partnerskog grada Lajpciga, BBV Eagles Leipzig.

Otvorenje i prve dvije utakmice odigrane su u sali O.Š. Travnik, a tokom vikenda svi susreti odigrani su u dvorani hotela “Sunce” na Vlašiću. Vrijedni sportski radnici iz Košarkaškog kluba Travnik još jednom su bili odličan organizator i domaćin, a turnir su podržali Općina Travnik, Vlada Srednjobosanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

K.K.