Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ podružnica Travnik, čiji je osnivač Caritas BiH, u suradnji s Centrom za socijalni rad Travnik i Jajce  organizirala je neformalnu obuku pod nazivom  „Sagorijevanje na poslu/Burnout sindrom“.

Tijekom dva modula obuke polaznici su od trenera Katarine Mravak, psihologa, imali priliku upoznati se sa teorijskim osnovama stresa, sagorijevanja na poslu/Burnout sindroma i dobiti smijernice na koji način mogu spriječiti sagorijevanje u radnom okruženju.

Bojan Domić, direktor Centra za socijalni rad Travnik, osvrnuo se na potrebu edukacija za djelatnike Centra za socijalni rad: „Stalna edukacija djelatnika Centra doprinosi kvalitetnom radu i boljoj razini pruženih usluga, a isto tako i motivaciji za radom i osposobljenosti stručnih djelatnika. Samo kvalitetan i educiran stručni djelatnik može pružiti kvalitetnu uslugu, a samim tim zadovoljstvo naših korisnika je veće.“

Polaznicima se obratila i predstavnica SEC podružnice Travnik, Zvjezdana Nakić i pozdravila ideju za provedbu obuke,  te istaknula važnost ovakvih obuka kao motivaciju svima za ulaganje u profesionalni i osobni razvoj: „Zahvaljujem se Centru za socijalni rad Travnik  što su nam omogućili provedbu obuke, kao i Centru za socijalni rad Jajce na pokaznom interesu i aktivnom sudjelovanju.  Vjerujem da će vam znanja i vještine i iskustva koja ste razmijenili tijekom obuke koristiti u radu i nadam se da je ova obuka za vas dodatna motivacija kako biste nastavili ulagati u svoj profesionalni i osobni razvoj.“

Nakon završetka obuke koja se provodila, 11. 08. 2017. godine na Vlašiću, 10 polaznika, djelatnika Centara za socijalni rad Travnik i Jajce dobili su SEC certifikate o uspješno završenoj obuci.