Sa duhom i svježinom proljeća dolazi jedinstveni i najveći BH modni događaj 42 NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 14.04. do 17.04.2019 godine na tri lokacije.

 

Ars Aevi je muzej savremene umjetnosti u Sarajevu koji posjeduje respektabilnu zbirku umjetničkih djela i veoma značajnu u širem umjetničkom kontekstu. Upravo iz tog razloga Ars Aevi je domaćin povodom svečanog otvaranja 42. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na dan 14.04.2019 godine s početkom u 20:00h kada će se novom kolekcijom predstaviti renomirani modni dizajner Marko Feher.

Reprezentativni hotel Holiday, intrigantnog dizajna i esencijom olimpijskog duha Sarajeva u 21.stoljeću, domaćin je modnih revija koje će se održati na dane 15.04. I 16.04.2019 godine s početkom u 20:00h. Grad u malom, olimpijski hotel Holiday predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najljepših gradova Bosne I Hercegovine I Evrope koji će vjerujemo oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i sadržajima.

Shopping na pravom mjestu je Alta Shopping Centar te je iz tog razloga Alta SC domaćin održavanja modne revije ALTA FASHION NIGHT, koja će se održati na dan 17.04.2019 godine s početkom u 19:00h. U kombinaciji sa dinamičnim eksterijerom i inovativno dizajniranim interijerom Alta Shopping Centar nudi sasvim novo iskustvo kupovine uz bogatu ponudu raznovrsnih trgovina, restorana, kafea i drugih zanimljivih sadržaja.

Zaštitno lice za predstojeći NIVEA BH Fashion Week Sarajevo je uspješni model Azra Patković iz Travnika, koja je za kratko vrijeme osvojila modne piste u Milanu. Za estetsku pripremu zadužen je Kosta Miljković, dok fotografiju potpisuje renomirani modni fotograf Aleksandar Arsenović u saradnji s magazinom „Ljepota&Zdravlje“ i modnom agencijom Abc Models Mgmt International.