Danas , drugi dan Kurban bajrama, na inicijativu mnogih članova Naroda i Pravde koji dolaze iz šehidskih porodica, organizovali smo polaganje cvijeća i učenje dove bosanskim šehidima. Bio je ovo jedan veoma emotivan dan u nekadašnjem Gradu Mladosti.

 

 

-Nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti da ste dali vaše živote za našu domovinu. Dali ste nešto najviše što čovjek može dati. Za Narod i Pravdu, putem dove Uzvišenom da Vas nagradi najvećom nagradom, šaljemo poruku i vašim porodicama, zatim porodicama ratnih vojnih invalida i porodicama demobilisanih nezaposlenih boraca, da ste jedan od prioriteta našeg djelovanja. Svim srcem ćemo se boriti za vaša prava. Niko Bosnu i Hercegovinu od Vas više voljeti ne može! Niko, nikada. – kazali su ovim povodm iz Povjereništva Naroda i Pravde Novi Travnik.

Na radnom sastanku Naroda i Pravde koji je organiziran nakon učenja dove, donesen je zaključak da se po prvi put u BiH, iz Novog Travnika, njenog srca, organizuje Jedinstveno udruženje djece  šehida, djece ratnih vojnih invalida i djece demobilisanih nezaposlenih boraca.

Članovi Naroda i Pravde iz Novog Travnika prisjetili se bosanskih šehida

-Ovo udruženje u Novom Travniku ako Bog da počinje sa registracijom u ponedjeljak 03.08.2020. Nadamo se da će i drugi gradovi, posebno Sarajevo, Zenica, Tuzla, Banja Luka, Bijeljina, Mostar, Doboj, Travnik, Bihać i, osnovati ista ova udruženja. Mišljenja smo da je ovo od ključne važnosti. Statutarni zadaci udruženja će biti zakonita i transparentna pomoć pri ostvarivanju prava ove mlade mnogobrojne populacije koja je do sada bezbroj puta obespravljena i nalazi se na samoj margini preživljavanja, pojasnio  je predsjednik Općinskog Povjereništva Naroda i Pravde Novi Travnik, Nevzudin Brljak.