U okviru programa kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2021” danas  je u organizaciji JU Gradska biblioteka Travnik održan Naučno-stručni tematski skup koji se realizirao kroz II panela – 60 godina od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću i 45 godina manifestacije Andrićevi dani.

 

Na samome početku prisutnima se u ime organizatora obratio direktor JU Gradska biblioteka Travnik doc. dr. Dženan Kos, načelnik Općine Travnik prof. dr. Kenan Dautović, te dekan Edukacijskog fakulteta prof. dr. Hazim Selimović.

Na naučno-stručnom skupu učešće su uzeli profesori književnosti bh. univerziteta koji su ovom prilikom razmjenili mišljenja o književnim prilikama i statusu bh. književnosti u vrijeme dodjele Nobelove nagrade Ivi Andrići.

This slideshow requires JavaScript.

Naučno-stručni skup održan je u VIP sali Edukacijskog fakulteta, odnosno na istom mjestu gdje je prije 10 godina održan skup povodom 50. godišnjice od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću iz kojega su kasnije proizišle tri međunarodne zananstvene konferencije u oblasti književnosti i jezika.

U okviru drugog panela date su preporuke kako unaprijediti kulturnu manifestaciju “Andrićevi dani”.