Danas je u velikoj sali Općine Travnik priređena prezentacija  finalnih verziju pobjedničkih aplikacija sa prvog  IT.Reboot Challenge-a. Naše mlade IT-ovke i IT-ovci su se potrudili da svoje aplikacije dovedu do savršenstva i turistima koji posjećuju Travnik omoguće da saznaju što više o bogatoj historiji našeg muzeja pod otvorenim nebom.

 

Pobjednicima su danas uručene i zaslužene nagrade:  aplikacija Tour Travnik osvojila je prvu nagradu na ITReboot challenge-u u vrijednsti od 5.000 KM, a kreirale su je Esma Karahodža, Dženana Huseinspahić i Dženeta Kudumović.

Drugo mjesto osvojio je  Nedim Fakić sa aplikacijom Travel Travnik AR i nagrađen je sa 3.000 KM, a treće mjesto osvojio je  Amer Kargić sa aplikacijom TravnIT dobio je nagradu od 2.000 KM.

This slideshow requires JavaScript.

-Ponosni smo na Esmu, Dženanu, Dženetu, Nedima i Amera koji su pokazali da naša država i grad imaju sposobne i kreativne mlade ljude koji prate savremene IT trendove i dovode ih u Travnik. Oni su razlog zbog kojeg ćemo i dalje neumorno raditi na kreiranju podsticajnog okruženja za razvoj IT djelatnosti u našem gradu.- poručili su organizatori prvog sajma informacijskih tehnologija IT.Reboot.