Fuad Muzurović, bivši trener Sarajeva i reprezentacije Bosne i Hercegovine jedan je od učesnika utakmice Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine, koja će danas biti odigrana na stadionu Pirota u Travniku.

 

Muzurović je u prisustvu brojnih poznatih ličnosti na press konferenciji odao počast Miroslavu Ćiri Blaževiću, koji je zbog utakmice došao u svoj rodni grad.

Bivši selektor reprezentacije BiH se prisjetio teških ratnih trenutaka, kada je sa ekipom Sarajeva otišao u Zagreb.

-Ja sam sa FK Sarajevo izašao preko piste 1993. godine, 26. februara. Prvi domaćin nam je bio Hajduk, a onda nas je on (Ćiro op.a.) pozvao jer je bio u Croatiji. Kako je i maloprije on rekao, kaže:'Dobio sam od poglavnika naredbu da moram sve učiniti da FK Sarajevo dočekam dostojanstveno’, a on je tada bio predsjednik Croatije. Mogu vam reći, došli smo i goli, i bosi”, rekao je Muzurović.

Muzurović: “Ćiro nas je obukao od glave do pete, samo nije dao keša”

Prisjetio se bivši trener Sarajeva kako su tačno dočekani u Zagrebu.

-Ćiro nas je obukao od glave do pete. Ja imam običaj reći, čarape i cipele, pa gaće, pa potkošulja, košulja, kravata, pa sako. Sve. 35 nas je bilo”, rekao je Muzurović, kojeg je Blažević prekinuo rekavši kako im je dato i nešto novca u džep, na šta je Muzurović odgovorio:

-Ne, on je rekao sve možeš učiniti za njih, i nemoj da im išta fali, samo nemoj ništa u kešu da im daješ”, što je izazvalo opšti smijeh.

Selektor humanih zvijezda BiH Fuad Muzurović o Ćiri Blaževiću i anegdoti kada je bio trener FK Sarajevo 1993. kako je pomogao fudbalerima sa sportskom opremom:

-Sve im daj, samo im ne daj ništa u kešu.

Humane zvijezde Hrvatske i Bosne i Hercegovine danas  će igrati prijateljski susret u Travniku, na stadionu Pirota, sa početkom od 17:00 sati.