Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratio se na zajedničkoj konvenciji u Novom Travniku. Na početku se izvinio ljudima koji nisu mogli ući u salu, jer je bila puna.

 

– Mi smo uvijek uz domovinu BiH, uvijek smo pod zastavom BiH, slijedimo socijalnu pravdu. Nismo sluge, marionete i vazali drugih država. Kada pogledate režimske stranke siju strah i tenzije u društvu. Nas interesiraju životni problemi ljudi. Inflacija je oko 15 posto, hrana je poskupjela oko 23 posto. Vlast uvijek puno laže, a poslije ostavlja prazne frižidere. Zlatko Miletić, kolege iz opozicije iz Predstavničkog doma i ja smo predložili više zakona nego Vijeće ministara. To nema nigdje u Evropi – rekao je Bećirović.

This slideshow requires JavaScript.

Tvrdi da režim pokušava da razjedini opoziciju.

– Da smo sve ove stranke predložile kandidata, koji nije politički aktivan, oni bi ga opet napadali i rekli “ponudili ste nam neiskusnog kandidata”. Kada ponudimo iskusnog onda kažu “ima previše iskustva”.

Da smo ponudili bilo koga od lidera opozicionih stranaka zar iko ima sumnju da bi vodili negativnu kampanju kakvu vode i protiv mene. Režimu se ne ulizuje, režim se mora srušiti i pobijediti drugog oktobra.