U galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH sinoć je otvorena samostalna izložba “Udahni ljubav životu”, Sarajke Mirjane Živković Lešić. Na izložbi, prvoj u rodnom gradu autorice, predstavljeno četrdeset ulja na platnu. Živković -Lešić  veći dio života provela je u inozemstvu, a zauzima značajno mjesto u krugu njemačkih umjetnika.

Nakon povratka u Sarajevo postala je članica Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak, a izložbu je organizirala predsjednica ove Udruge i dugogodišnja autoričina prijateljica Hiba Mustafić.

– Nije bilo lako, ali Mirjana je imala veliku želju da ima samostalnu izložbu u svom Sarajevu i ja sam radosna što sam joj tu želju mogla i ostvariti – kazala je Mustafić.

Izložbu je otvorila također dobra Mirjanina prijateljica, urednica emisije “I to je život” Sandra Banjac.

– Nakon povratka u Sarajevo Mirjana je prvi intervju dala upravo meni. To je bilo veoma emotivno iskustvo i čak se sjećam da smo pustile suzu u emisiji. Zato sam ponosna što je upravo meni pripala ova čast – kazala je Banjac.

U Travniku je otvorena stomatološka ordinacija „Dr. Madžda Maktouf Dental Clinic“

O umjetničkom stavaralaštvu Mirjane Lešić živković svoj sud dala je historičarka umjetnosti Una Popović.

– Svoju nesputanu maštu Mirjana vješto prenosi na platno snažnim govorom boje čime ispisuje svoje emocije koje na platnu plešu valcer, stvarajući autentični svijet koji dinamično vibrira između stvarnosti i one druge, dublje strane, duše. Gotovo da možemo čuti šuškanje jesenjeg lišća i osjetiti svježinu bijelog prekrivača dok spokojni koračamo kroz Mirjanine bajkovite pejzaže, uz ritam žubora seoskog potočića. Glavni i najdinamičnmiji motiv na ovim pejzažima je nebo, kao osnovno mjerilo i glavno oruđe osjećaja – napisala je Popović.

Mirjana Živković Lešić dugi niz godina bavi se slikarstvom, kiparstvom i pisanjem poezije. 

Dosad je izlagala u Hamburgu gdje je imala pet samostalnih i deset grupnih izložbi. U Hjustonu je imala jednu samostalnu, a učestvovala je na tri grupne izložbe, dok je Las Vegasu imala četiri samostalne i pet grupnih izložbi.

This slideshow requires JavaScript.