U prostorijama Sportskog saveza SBK/KSB održana je 1. sjednica Ocjenjivačkog žirija “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu “. Ocjenjivački žiri u sastavu Drago Suban, predsjednik, Nusret Baručija, potpredsjednik, i članovi Dragan Lovrić, Anto Žunjić, Edhem Ekmeščić i Dženan Mahmutebović razmatrao je 96 nominacija u 22 kategorija što govori o teškom zadatku članova Ocjenjivačkog suda/Žirija.

 

 

Broj nominacija je manji nego prethodne godine što je jedan od pokazatelja da je sport na SBK/KSB u stagnaciji i da isključivo pojedinačni sportovi postižu zapažene rezultate posebno u kategorijama kadeta i juniora.

Prijedlog Ocjenivačkog suda/Žirija razmotrit će Upravni odbor Sporskog saveza SBK/KSB na sjednici zakazanoj za srijedu 1. februara 2023. godine a konačnu odluku o najboljim među najboljim sportistima, sportskim ekipama i radnicima SBK/KSB donijet će Organizacioni odbor “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” koja će se održati u Novom Travniku, općini domaćinu manifestacije.

 

Održana sjednica Ocjenjivačkog žirija "Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu"