Prigodnim programima u Travniku će u su botu  8. aprila biti obilježena 31. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, te 29. godina od osnivanja  7. Korpusa, potvrđeno je nakon današnjeg sasatnaka Organizacionog odbora kojim je predsjedavao Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona.

 

 

-Čast mi je da prenesem našim suborcima,, borcima i starješinama 7. Korpusa, udruženjima pristeklim iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992 – 1995, građanima našeg Kantona da privodimo kraju pripreme za obilježavanje godišnjice naše Armije Republike BiH i 7.Korpusa. Završna manifestacija dešavat će se u subotu 8. Aprila. Prvi dio programa je na Centralnom šehidskom mezarju, zatim je  Svečana akademija u 14 sati u Centru za kulturu Općine Travnik. Velikačast je i ove godine istaknuti sve zasluge 7. Korpusa i Armije R BiH u borbi za domovinu BiH. Zato pozivam sve naše saborce , borce i starješine da dostojanstveno obilježimo taj dan. – kazao je u izjavi za medije premijer Tahir Lendo, predsjednik Organizacionog odbora.

U subotu 8. aprila u Travniku obilježavanje godišnjice A RBiH i 7. Korpusa

Naime, u subotu 8. aprila u 12 sati na Centralnom šehidskom mezarju planirano je polaganje cvijeća i odavanje počasti najvećim herojima Bosne i Hercegovine. Nakon toga planirano je klanjanje podne namaza u Travniku.

 

Programom je planirana i izložba učeničkih radova ( SBK i USK) na temu ” Ti se ne boj majko Bosno, Sedmi korpus tebe brani”. U Velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik nakon toga u 14 sati bit će održana prigodna akademija.