Danas je uz prekrasne melodije i pravi mali „raspjevani grad“ završen je Prvi travnički festival autorskih pjesama za djecu – “Mali raspjevani grad.”

 

Djeca Bosne i Hercegovine, Hrvatske su izveli autorske kompozicije koje su poslale snažne poruke o važnosti prirode i očuvanja životne sredine. Idejni tvorac festivala i autor tekstova je gospodin Taik Ganić, direktor Javne ustanove Centar za kulturu općine Travnik, koja je uz Muzičko društvo Travnik, organizator festivala.

Mjeseci pripreme, organizacije, pisanja, komponovanja i na kraju, snimanja sa djecom, nisu bili nimalo jednostavni, ali su se zaista isplatili. Travnik je bio raspjevan, rasplesan i uz svu ljepotu dječije radosti, ispisao historiju Prvog travničkog festivala autorskih pjesama za djecu na temu: Ekologija.

Travnik: Završen prvi festival "Mali raspjevani grad"

Učesnice festivala: Amina Langić, Ajna Palić, Aldijana Mehić, Mia Glavaš, Mirna Slipac, Sofija Grebenar, Tajra Džambegović, Haya Odeh, Emela Maglić, Emina Ramić, Ajna Akeljić, Katarina Matošević, Gabriela Tokalić, Maša Popović, Mirna Štrbac, Ines Matošević, Leona Martić, uz gošću Maju Bartulović, su zaista zablistale na sceni i priredile pravi mali spektakl.

Žiri u sastavu: Safet Beganović, Davor Šegota, Kenan Mačković, Ratko Bartulović, Maja Đurić, Almira Tarakčija, Alojz Čakarić, Taik Ganić, nisu imali nimalo jednostavan zadatak. Na kraju, u ime žirija, Taik Ganić je poručio da su svi pobjednici i da je pobijedila EKOLOGIJA.

Travnik: Završen prvi festival "Mali raspjevani grad"

Načelnik općine Travnik, Kenan Dautović uručio je prigodne poklone svim učesnicima, te se zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji istog.

Općina Travnik, uz Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kuture i sporta SBK/KSB, je podržala ovogodišnji festival.

Shodno tematici, festival je tokom tri dana imao i popratne, edukativne sadržaje i radionice, te postao dio aktivnosti i manifestacije „Dan(i) turizma u Travniku.“

Festival su dodatno uljepšali: glumac i host „Malog raspjevanog grada“, Armin Omerović, umjetnik i solista Kenan Mačković, te članice plesne škole PS „Maya“ i „Travničke mažoretkinje“.

Travnik: Završen prvi festival "Mali raspjevani grad"

– Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli realizaciji ove prelijepe priče u Travniku.
Hvala djeci, roditeljima i mentorima posebno, kao i osnovnim školama koje su uzele učešće tokom našeg festivala. Kao što smo rekli na kraju, pobjednik je dijete, pobjednik je ekologija, pobjednik je festival Mali raspjevan grad. Mjesecima smo neumorno radili na ovome i najvažnije je da su djeca na kraju prezadovoljna, da smo mi ispisali jednu prekrasnu priču, te da smo poslali snažne poruke vrijednosti– hvalaaaa. – saopćili su iz JU Centar za kulturu općine Travnik.